De Amigoe behoudt zich het recht voor ingezonden brieven te weigeren, te corrigeren of anderzins redactioneel te bewerken en in te korten. Brieven, die maximaal 600 woorden mogen bevatten, moeten zijn voorzien van naam en woonplaats. Het adres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd, maar zijn nodig ter verificatie. Gelieve brieven te sturen naar redactie@amigoe.com.

Home Ingezonden Ingezonden ‘Nafjes’ tellen steeds minder mee…
‘Nafjes’ tellen steeds minder mee… PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 03 april 2013 08:48

NIET DAT er momenteel veel is om trots op te zijn als je op Curaçao woont en echt van je (ei)land houdt, maar toch zouden we bepaalde zaken die bij het eigene van een land horen, moeten koesteren.

Zoiets is bijvoorbeeld ons eigen geld…Op Curaçao hebben wij als geld de Antilliaanse gulden..

Natuurlijk is het toerisme heel belangrijk voor de welvaart op/in ons (ei)land en zijn Nederlanders, Amerikanen, Venezolanen en al die andere toeristen van harte welkom om van ons dushi Kòrsou te komen genieten. Maar behalve de toeristen die eventjes ons (ei)land aandoen, leven hier ook nog zo’n 145.000 mensen die permanent op dit (ei)land wonen. Meestal verdienen deze mannen en vrouwen hun salaris in de lokale valuta of te wel in Antilliaanse guldens en niet in de US dollar of de nog duurdere euro.

Toch zie je steeds meer hotels, restaurants en andere gelegenheden die ook voor ons, lokale mensen, interessant zijn en die in de lokale media adverteren met dollarprijzen en niet meer in de eigen valuta, terwijl we toch echt nog steeds in het land Curaçao leven. Ik erger me eraan en vind het van geen respect voor de eigen cultuur getuigen om onze eigen dingen weg te stoppen om toeristen te pleasen. Bovendien getuigt het ook van weinig respect jegens de lokale mensen zoals u en ik…

Waarom niet prijzen in guldens vermelden met daar achter tussen haakjes de prijs in dollars of in euro’s… Op die manier toon je respect voor je eigen land, voor je eigen mensen en ben je ook heel correct naar de toeristen toe… Ja toch ?

 

P.H. VAN DER VEEN

Curaçao