De Amigoe behoudt zich het recht voor ingezonden brieven te weigeren, te corrigeren of anderzins redactioneel te bewerken en in te korten. Brieven, die maximaal 600 woorden mogen bevatten, moeten zijn voorzien van naam en woonplaats. Het adres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd, maar zijn nodig ter verificatie. Gelieve brieven te sturen naar redactie@amigoe.com.

Home Ingezonden Ingezonden San Dom Express
San Dom Express PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 04 april 2013 07:44

MET VERBAZING heb ik om mij heen gekeken tijdens de vlucht met Insel van Curaçao naar Sto. Domingo, met een stop op St. Maarten. De vlucht vertrok ruim drie kwartier later dan aangekondigd, terwijl wij op tijd aan boord waren gegaan.

Het leek wel een bus in Mexico op weg naar Tijuana waar ik ooit in zat met mijn vader en broer, tussen de kippen, kratten groenten en zakken rijst en verder de overige weggepropte passagiers.

Doordat er waarschijnlijk aan de incheckbalie een soort wega di number was gespeeld, zaten samenreizenden verspreid door het vliegtuig. ‘They were not amused’ en maakten dat duidelijk kenbaar. Wij checkten als een van de eersten in en zaten ook achttien stoelen uit elkaar, dus het had niets met laatkomers te maken. Tussen het proppen van ‘handbagage’ die overduidelijk ruimbagage formaat hutkoffer was en de gang compleet verstopte, moesten de stewardessen ondertussen een soort stoelendans in gang gaan zetten. Zij deden hun uiterste dienstverlenende best om het iedereen naar hun zin te maken, en liepen met rode konen heen en weer. Ondertussen viel er bagage uit de ‘handbagage’-bakken door al dat geprop bovenop passagiers, zaten anderen op de verkeerde plaats en waren er weer andere passagiers die niet plaats wilden nemen bij de exit door. Complete chaos volgde, waardoor mijn gedachten teruggingen naar die busreis uit 1975. Respect dat dit toch nog goed kwam, en we 45 minuten later konden vertrekken.

Misschien een idee om die baliemevrouw uit te leggen dat samenreizenden bij elkaar willen zitten en dat handbagage aan bepaalde afmetingen en gewicht moet voldoen. Overigens vraag ik mij af of je zomaar een vliegtuig overhoop kunt halen door zoveel mensen te verplaatsen zonder dat er veiligheidsrisico’s aan verbonden zijn mocht het vliegtuig in de problemen komen. Ik ben dan ineens senora Tiguana Costa Brava Fuentes in plaats van Adriaens. Hopelijk heeft zij dan wel een mooi gevulde hutkoffer bij zich.

 

DOMINIQUE ADRIAENS

Curaçao