De Amigoe behoudt zich het recht voor ingezonden brieven te weigeren, te corrigeren of anderzins redactioneel te bewerken en in te korten. Brieven, die maximaal 600 woorden mogen bevatten, moeten zijn voorzien van naam en woonplaats. Het adres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd, maar zijn nodig ter verificatie. Gelieve brieven te sturen naar redactie@amigoe.com.

Home Ingezonden Ingezonden UTS schaam je
UTS schaam je PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 05 april 2013 09:36

ZOJUIST ONTVING ik een telefoontje van een dame van UTS. Dit naar aanleiding van de klacht die ik gedeponeerd heb op hun site, naar aanleiding van ruim twee weken geen e-mailverkeer via hun e-mailadres.

Heel omslachtig informeerde deze dame of ik voor dat gemis een vergoeding wilde, waarop ik antwoordde dat ik dat wel logisch zou vinden, omdat ik niet alleen geen mails kon verzenden, maar ook geen kon ontvangen. En nu komt het, de smoes van UTS; wij (en iedereen) hebben getekend voor de aansluiting op internet, maar het gebruik van je e-mail, dus je ‘e-mailnaam/adres’ is gratis. En wat je gratis krijgt, hoef je niet te compenseren. UTS gaat dus helemaal voorbij aan eventueel gemiste inkomsten en ergernissen. UTS-klanten hadden via hotmail, Yahoo of iets dergelijks verbinding kunnen maken. Naar wie dan wel, als de ander ook Onenet heeft en hoe kom je dan aan dat adres? Hoe is het trouwens met de grote bedrijven, kantoren enzovoort, hebben ze daar deze smoes ook gebruikt? Toen ik dat aan de dame voorlegde kapte ze dat af, we waren nu met mijn aansluiting bezig. Hoezo klantvriendelijk, het had UTS gesierd als ze automatisch iedereen een ‘korting’ van een halve maand hadden gegeven.

 

UTS, bedenk wel dat er steeds meer spelers op het veld komen.

 

A.VORSTEVELD

Curaçao