De Amigoe behoudt zich het recht voor ingezonden brieven te weigeren, te corrigeren of anderzins redactioneel te bewerken en in te korten. Brieven, die maximaal 600 woorden mogen bevatten, moeten zijn voorzien van naam en woonplaats. Het adres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd, maar zijn nodig ter verificatie. Gelieve brieven te sturen naar redactie@amigoe.com.

Home Ingezonden Ingezonden Masha danki Miguel Pourier, Rust in vrede
Masha danki Miguel Pourier, Rust in vrede PDF Afdrukken E-mail
maandag, 25 maart 2013 08:30

MIGUEL POURIER. Een intelligente persoon, integer, welbespraakt, met gevoel voor humor, menselijk, nederig, sportmens, een mens met veel kennis, een mens met zijn hart op de juiste plek. Hij is niet meer.

Bonaire, Curaçao en geheel het Koninkrijk der Nederlanden is een groot mens kwijt, een ‘rolemodel’ voor velen.

Miguel heb ik in mijn tienerjaren op Curaçao leren kennen als een hardwerkende Bonairiaan, familieman, sportman, een vriendelijk persoon die altijd met zijn benen op de grond stond. Ik heb hem altijd bewonderd.

Veel later in zijn leven kwam hij met de beweging ter herstructurering van de Nederlandse Antillen. Een man met visie. Zijn visie kreeg tijdens het referendum steun van de overgrote meerderheid van de bevolking van alle eilanden van de Nederlandse Antillen. Hij werd aangespoord om een politieke partij te vormen. Hij deed dat niet om naamsbekendheid te krijgen (dat had hij al; zijn carrière had reeds alle hoogtepunten bereikt), niet om zich te verrijken, neen hij deed het uit vaderlandsliefde. In de moeilijke financiële jaren tijdens zijn bewind wist de Nederlandse regering hem niet te ondersteunen. De Nederlandse Antillen, de regering en Miguel werden in de kou gelaten.

De lokale politiek nam andere wendingen, zijn opvolgers hadden niet dezelfde visie en idealen.

Helaas kennen we nu niet een gerestructureerd Antillen met welvaart voor allen. Na Miguel Pourier is er veel energie gestoken om ons mooie land Nederlandse Antillen uit elkaar te laten spatten tot nog kleinere entiteiten met levensgrote problemen die we eerder niet hadden.

Miguels leven zal een positief voorbeeld blijven voor velen op onze eilanden. Zijn normen en waarden, zijn levenstijl kunnen tijdens de geschiedenislessen op onze scholen en ook aan de jeugd in Nederland onderwezen worden. Er valt veel wijsheid te halen uit wat Miguel Pourier ons heeft nagelaten.

Miguel, je leven op deze wereld is voorbij, geniet nu van je welverdiende rust bij de Here.

Miguel sosega na paz.

 

STELLA M.C. HERRERA

Curaçao