Over Uitgeverij Amigoe N.V.Uitgeverij Amigoe N.V. is een krantenuitgever met vestigingen op Curaçao (hoofdkantoor) en Bonaire. Onze belangrijkste uitgave is dagblad Amigoe, de Nederlandstalige middagkrant van Curaçao en Bonaire. De Amigoe bestaat sinds 1884.

Amigoe

De Amigoe is een gedegen, betrouwbare, onafhankelijke krant die haar lezers op objectieve wijze wil informeren over gebeurtenissen en ontwikkelingen in de samenleving. Onze focus ligt op het lokale nieuws. Hoor en wederhoor staan bij ons hoog in het vaandel en we zijn zeer terughoudend met (nog) niet bevestigde berichten. Onze redacteuren staan met beide benen in de samenleving, hebben contacten in alle geledingen van de maatschappij, zijn goed geïnformeerd en op de hoogte van ontwikkelingen binnen de gemeenschap. Ze zijn niet alleen in staat om nieuws te brengen, maar ook om het te duiden. De Amigoe is aan geen enkele politieke, religieuze of andere organisatie of groepering verbonden. Er is een editie voor Curaçao en Bonaire.

Ñapa

Naast nieuws en actualiteiten besteden we ook aandacht aan achtergronden door middel van weekendbijlage Ñapa, die we elke zaterdag bij de krant voegen.

Amigoe.com

Onze website Amigoe.com wordt dagelijks ververst met het laatste nieuws. Met de website voorzien we in de behoefte aan digitaal nieuws, overal ter wereld op elk moment van de dag. Amigoe.com is een van de best bezochte websites van de eilanden. Bezoekers komen van Bonaire en Curaçao zelf, maar ook bijvoorbeeld uit Nederland, de Verenigde Staten en Zuid-Amerika.

Drukkerij

Uitgeverij Amigoe N.V. beschikt op Curaçao over een eigen drukkerij, waar behalve de Amigoe ook kranten voor derden gedrukt worden.

Districo

Ons distributiebedrijf Districo is verantwoordelijk voor de dagelijkse verspreiding van de krant op Curaçao. Ook derden kunnen gebruikmaken van het distributieapparaat dat het hele eiland beslaat.

Onze PDF viewer is beschikbaar in zowel Flash als HTML5. Google Chrome, Safari en Firefox compatible.