De Amigoe behoudt zich het recht voor ingezonden brieven te weigeren, te corrigeren of anderzins redactioneel te bewerken en in te korten. Brieven, die maximaal 600 woorden mogen bevatten, moeten zijn voorzien van naam en woonplaats. Het adres en telefoonnummer worden niet gepubliceerd, maar zijn nodig ter verificatie. Gelieve brieven te sturen naar redactie@amigoe.com.

Home Ingezonden Ingezonden OneNet en spam
OneNet en spam PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 05 april 2013 09:36

UTS/ONENET ZEGT dat veel gebruikers spam versturen en dat daardoor alle abonnees problemen hebben met het versturen van e-mail. Maar is het werkelijk zo dat gebruikers van OneNet spam versturen?

 

Het versturen van spam om daarmee geld te verdienen is al jarenlang een groot probleem. Providers krijgen 99 procent spam en maar 1 procent echte mail binnen! En er zijn kosten verbonden aan het filteren van spam en het weggooien van 99 procent van alle binnenkomende e-mails. Vroeger werd spam verstuurd vanaf servers die men huurde – maar het was makkelijk om die servers te verwijderen als eenmaal vaststond dat die spam stuurden.

Maar sinds vele jaren wordt spam verstuurd door zogenaamde ‘botnets’. Daarbij worden per dag letterlijk miljoenen(!) Windows computers besmet met virussen en onder controle van spammers gebracht. Het zijn dus niet de gebruikers van OneNet die spam versturen, maar hun geïnfecteerde Windows computers. Het is dus zaak om uw Windows virusvrij te houden – al is dat een schier onmogelijke taak.

Vreemd genoeg hebben Apple computers en de open source Linux/Ubuntu computers vrijwel geen last van virussen. Op de één of andere manier horen Windows en virussen bij elkaar. Bent u in staat om een Apple computer te kopen of wilt u de moeite nemen zich in Linux/Ubuntu en open source te verdiepen, dan neemt daardoor het aantal verstuurde spamberichten direct af. En als u Windows wilt blijven gebruiken, zorg dan voor een goede up-to-date virusscanner.

Spam wordt verstuurd door virussen, meestal zonder dat de gebruikers er iets van merken.

 

ACE SUARES

Curaçao