Home Mensen ‘Vegetariërs hebben beter seksleven’
‘Vegetariërs hebben beter seksleven’ PDF Afdrukken E-mail
maandag, 26 november 2012 08:47

Het aanhouden van een vegetarisch of veganistisch dieet zou van positieve invloed zijn op iemands seksleven. Zo zou het eten van veel soja de seksuele activiteit verhogen. Dit blijkt uit onderzoek dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Hormones and Behavio.

Het onderzoek is het eerste waarbij door observatie een verbinding wordt gemaakt tussen het geslachtshormoon fyto-oestrogeen, dat in planten voorkomt, en in het wild levende apen. Experts zeggen dat mensen waarschijnlijk vergelijkbare effecten van de verbinding ervaren, zo schrijft Daily Mail.

Elf maanden lang werd een groep rode franjeapen in Oeganda geobserveerd, waarbij werd vastgelegd wat de primaten aten. Daarbij letten de onderzoekers op vertoonde agressie, de frequentie van paring en de tijd besteed aan verzorging. Ook verzamelden de onderzoekers uitwerpselen om veranderingen in de hormoonspiegel te beoordelen.

Naar voren kwam dat hoe meer sojahoudende bladeren er door de mannelijke franjeapen werden gegeten, hoe hoger het niveau van het geslachtshormoon was. Door de verhoogde hormoonlevels namen de apen meer tijd voor seks dan voor persoonlijke verzorging.

Omdat vegetariërs meer soja en plantaardige producten eten dan vleeseters, zou dit de kans op verhoogde seksuele activiteit bij mensen ook kunnen vergroten.